tirsdag den 23. oktober 2012

Rødbedesuppe med skyr og crispy kyllingestrimler

Jeg er tosset med rødbeder for tiden. Og de hele rå af slagsen er så fyldt med smag og kan bruges til så meget lækkert. F.eks. en lækker rødbedesuppe. Jeg serverer den med creme fraiche normalt, men efter jeg har opdaget skyr, vil jeg langt hellere bruge det. Det smager fantastisk! og så fordi jeg er meget glad for kød og ligesom føler jeg "mangler" noget normalt når jeg "bare" spiser suppe, har jeg valgt at lave kyllingestrimler jeg kan drysse over. Se opskriften på disse her: Crispy Kyllingestrimler

Ingredienser 1 person:
Rødbeder (3-4 store)
Skyr

Bring vand i kog. Skrub rødbederne grundigt eller skræl dem. Skær enderne af og skær dem evt i mindre stykker. Put i vandet og kog dem til de er helt møre. De skal falde af en gaffel nemt når du stikker i dem. Hæld vandet fra - men gem det! Så hæl det i en skål/anden gryde. Mos og blend rødbederne. Jeg har ikke en blender, så jeg bruger en stavblender, der også fungerer fint, men giver mere en mos end en ensartet suppe. Det passer mig dog fint, men vil du have en helt cremet fin suppe skal der en god blender til :) - Pas på her! At blende varme ting kan nemt sprøjte og i en blender skal du kun blende lidt af gangen og så "lufte ud" for at der ikke pludselig opstår overtryk i blenderen. Pas også på hvis du bruger stavblender - rødbeder farver så farligt meget. Så brug gerne forklæde. Når du har blendet rødbederne tilsætter du rødbedevand lidt efter lidt og blender til du opnår den konsistens, du vil have. Jeg bruger ingen krydderier overhovedet, fordi jeg synes rødbederne er smagfulde nok i sig selv. Det kan man dog frit tilsætte efter smagsønske.

Server med det samme med rigeligt skyr - og drys kyllingestrimler over for et ekstra pift :)
Ekstra info: smager også glimrende kold dagen efter, så lav gerne rigeligt :) 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar