Jeg vil starte med mine typiske morgenmåltider. Som regel til morgenmad spiser jeg selv cultura med havregryn og gerne rosiner/mandler eller frisk frugt. Skal der være lidt ekstra protein blander jeg cultura op med skyr. Som studerende er det lidt for dyrt at spise skyr alene til morgenmad.
Ellers laver jeg gerne en havregrød på vand, som jeg igen spiser med mandler/rosiner eller frisk frugt og drys af kanel. Jeg er helt tosset med kanel på havregrød.
Havregrød er ganske enkelt at lave; vand og havregryn i gryde, tilsæt lidt salt og en ½ tsk sukker og kog op til den rette konsistens, sluk, hæld i skål, spis og nyd. Som nemmere kan du koge vand i elkeddel, hælde havregryn i skål, hælde kogende vand over og lade stå. Det kræver dog du har en hvis fornemmelse for, hvor meget vand du skal bruge. Men denne version er nemmere på en travl morgen, da du kan lave en masse andet mens du venter på grøden.
Har jeg tid laver jeg gerne en mere proteinrig version af havregrøden: kog vand og havregryn op med salt og sukker som ovenfor, og når du når den rette konsistens slår du et æg ud i grøden og rører rundt mens du koger. Sørg for at røre ægget ud i grøden - det skal ikke kunne ses. Og tro mig, det kan ikke smages heller. Derved ekstra proteiner uden anderledes smag. Smart! Se også: Havregrød "Deluxe"
Skal der ske lidt ekstra kan man lave en omelet; 2-3 æg piskes sammen med salt og steges på varm pande. Den kan man spise som den er, eller med en form for fyld; tomater, champignon, hytteost osv.
Eller røræg; 2-3 æg vendes ud på varm pande og røres rundt til de er så færdige som man ønsker. Her kan man også komme grøntsager ved - enten sammen med røræggene på panden, så grøntsagerne også bliver varme, eller spise dem koldt til.
Spejlæg kan selvfølgelig også nydes. Igen med grøntsager til.
Kogte æg og skyr med drys til.
Hjemmelavet bær-skyr: frosne bær blendes med skyr. Nydes med det samme. Evt med mandler på. Hak evt mandlerne groft.
Skal der være ekstra forkælelse, fx i weekenden, er proteinpandekager et glimrende bud. Dette kræver dog man har proteinpulver. Alternativt kan de laves uden, tilsæt ekstra havregryn istedet, og spis skyr til.
Proteinpandekager
Ingredienser (alle ingredienser er ca, da jeg plejer at lave det efter fornemmelse og aldrig følger en fast opskrift):
1 moden banan (må godt ha været frosset ned - tø op i god tid, evt læg i køleskab aftenen før)
1-2 scoop proteinpulver efter smag (jeg bruger vanillesmag fra Nutramino)
ca ½ dl havregryn (kan udelades, men kan ikke smages og tilfører struktur og fibre)
½-1 dl mælk/cultura
evt en ½ tsk vanillesukker for mere smag
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser blendes godt sammen til en dej. Kom olie på panden (gerne kokosolie) og varm op. Pandekagerne bliver tykke, så steg dem gerne som amerikanske eller lav én stor. Kan være svære at vende, men prøv dig frem.
Variationer:
Det skønne ved disse pandekager er, at de kan varieres på et utal af måder. Jeg har tit tøet nogle blåbær op, som jeg kommer i inden jeg hælder dem på panden (men efter det er blevet blendet). Derudover kan man skifte vanillesmagen ud med fx chokoladesmag og tilføje en smule kakaopulver og få chokoladepandekager. Man kan også bruge hindbær/andre bær osv. Der er mange muligheder, vær selv kreativ :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar