onsdag den 19. december 2012

Sennep/ingefær-marineret kalkunbryst

Kalkunbryst i filetter købt i fx fakta kan godt blive lidt tørt og kedeligt når det steges. Med en marinade kan det blive en hel anden og smagfuld oplevelse.

Jeg er fuldstændig tosset med denne sennep:




og har i lang tid ledt forgæves efter den. Men den anden dag faldt jeg over den i føtex og købte den med det samme - den kan simpelthen bruges i alt og smager så godt. Her har jeg brugt den i en marinade med frisk ingefær. Ingefær er godt for meget, blandt andet beskytter det kredsløbet mod åreforkalkning, er godt mod ledsmerter, afhjælper kvalme og siges at være god mod forkølelse(1) :)
I marinaden kan man selvfølgelig også udelade ingefær, hvis man ikke er til det, eller benytte sin egen yndlingssennep.

Marinade til ca 400 g kød:
2-3 tsk sennep (alt efter smag)
2 spsk olivenolie
Frisk, finthakket ingefær efter smag; jeg brugte ca 10 g
salt
peber
krydderier efter smag; jeg brugte kun paprika

Marinaden blandes sammen i en pose, og kalkunbryst kommes heri og gnides godt rundt, til alle stykker er godt marineret. Lad kødet stå og trække så længe du har tid - jeg plejer mellem 5-30 minutter alt efter hvor hurtigt det skal gå :) Steges til kødet er færdigt.

Her har jeg serveret det med en avocado/bønnesalat. Resterne er gode i madpakken :) Prøv også marinaden til andre kødtyper, fx kyllingebryst eller svinekoteletter. Bon apetit :)





(1) kilder til ingefær:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar