Når vejret er koldt som nu, sneen falder og der ser sådan ud uden for ens vinduer...:
...er det godt med en god, stærk, varm suppe at varme sig på. Fyldt med chili og ingefær der sætter gang i forbrændingen og giver varme i hele kroppen!
Ingredienser:
Frisk ingefær
Frisk chili
Rød peberfrugt
evt hvidløg
En dåse Coop Orientalske Grøntsager (se billede)
Kyllingebryst
En buillonterning - grøntsags eller hønskekød alt efter smag; eller halvt af hver.
Krydderier efter smag; karry, en smule tandoorikrydderi, samt cayennepeber er hvad jeg har valgt denne gang.
Kyllingen kogte jeg først for sig. En smule af kyllingevandet kom jeg i en ny gryde sammen med ½ l kogende vand og en buillonterning og rørte rundt til terningen var opløst. Herefter hakkede jeg chili og ingefær - tilsæt mængde efter smag; jeg brugte en hel frisk chili og to ½cm tykke skiver af en ingefær og min suppe blev spicy :) Dette kommes i gryden med hakket peberfrugt og kyllingen skåret i tern. Grøntsagerne fra dåsen kommes også i - denne dåse er jeg helt tosset med. Majs, bønnespirer, bambusskud (mmh), lidt hvidløg og chili og det absolut bedste; vandkastanjer! Kan bruges i al mulig asiatisk madlavning og er nemt og lige til, idet man slipper for at skulle købe ingredienser hver for sig. Herefter tilsætter jeg krydderierne, rører rundt og lader suppen koge op lidt tid. Er man til nudler kan man jo også komme det i :) andre grøntsager gør sig også glimrende i suppen.
Serveres varm - enjoy :)




Ingen kommentarer:
Send en kommentar