søndag den 1. december 2013

Tomat/gulerod/spinat suppe med ingefær

Lad dig ikke snyde af navnet - man kan slet ikke smage spinaten! Det gode ved spinat er, at det let maskeres i forskellige retter, men bidrager med en masse sunde næringsstoffer. Suppen er yderligere god for immunforsvaret (godt i den kolde vinter) på grund af hvidløg og ingefær, der er fyldt med gode ting. 

Suppe er en ultimativ grøntsags-rest-ret, og da køleskabet var fyldt med tomater, der snart var overmodne, stod den på en lidt mere peppet version af tomatsuppe i aften. Og den blev virkelig lækker og mættende! Min stavblender er ikke så effektiv igen, så derfor er min noget "grov" i det, men den kan sagtens laves helt smooth. Farven snyder lidt - suppen er mere lækker end det!





Jeg har brugt:

Krydderier; 
2 fed hvidløg
1 spsk basilikum
½ spsk timian
lidt chili, chiliflager og lidt paprika
½ bouillon terning
salt til smag

Suppe:
4 mellem gulerødder
20 g ingefær (kan udelades)
8 modne tomater (kan erstattes halvt/helt af flåede på dåse - men lækrest med friske)
3-4 store håndfulde frisk spinat (frossen kan sagtens bruges)
2,5 dl vand
3-4 spsk rød/hvidvins eddike

Hvidløg hakkes og svitses i bunden af den gryde du vil bruge, i en god klat olie. Herefter kommes de tørre krydderier i og svitses af. Vandet hældes i og den halve bouillon terning smuldres i. Gulerødderne og ingefæren skrælles og skæres i stykker og kommes i vandet. Bring vandet til kog med gulerødderne og ingefæren, og lad dem koge lidt ind. Når de begynder at blive bløde, snittes tomaterne og kommes i. Spinaten vendes herefter i blandingen. Herefter tilføjer du rød- eller hvidvinseddike (eller begge dele). Lad det hele koge lidt op, til alle grøntsagerne er blevet bløde. I blender/foodprocessor eller med stavblender blendes suppen til den ønskede konsistens. På billedet har jeg serveret den med en klat græsk yoghurt, hvilket også tilføjer lidt proteiner. 

Suppen kan også sagtens spises med skyr/hytteost oven på, og er man kød menneske kan man stege kyllingestykker/-strimler til, bacon, eller stegte/bagte pølsestykker af fx chorizo. Hamburggerryg kan også skæres i stykker/strimler og grilles i ovnen/steges på panden. Andre grøntsager kan også bruges i suppen - prøv dig frem. Et løg kogt med gulerødderne ville også klæde den!

Der er til to store portioner, eller fire forretter :) God suppe at varme sig på i den kolde vintertid!

1 kommentar: