mandag den 2. december 2013

Julede havregrynsbarer



Denne opskrift har jeg efterhånden lavet i mange forskellige variationer selv. Det er egentlig bare havregrød der er peppet gevaldigt op, blandet med æggehvider og bagt. Fordi det er december kommer den her i en julet variation. Den smager rigtig dejligt af december og julebag :) Er du ikke så meget til julesmag kan du variere på de julede krydderier eller helt udelade dem.

Ingredienser:
5 dl havregryn

2/3 dl hørfrø
1/2 dl kokos 
Vand så det dækker
1 tsk vanillepulver (ikke sukker, men pulver - bruger den fra urtekram)
1 scoop vanilleprotein (kan sagtens udelades/anden smag bruges)
2 æggehvider 
2 spsk kanel 
1 tsk af både kardemomme, nelliker og allehånde. 
1 æble i små tern
Stor håndfuld rosiner
6 dadler


Havregryn (jeg bruger grovvalsede) blandes med hørfrø og kokosmel i en skål. Kog vand i en elkoger (eller gryde) og hæld vand over blandingen, så det lige når toppen af havregrynen. Lad det stå og trække. Imens skæres æbler, dadler og evt rosiner (jeg bruger jumborosiner) ud i små stykker. Når blandingen har trukket (ca 10 minutter) hældes de resterende ingredienser i og det hele blandes sammen. Blandingen spredes ud på en bageplade og bages ved 180-200 grader (alt efter ovn) til den er gylden på toppen og fast. Min fik et kvarters tid. Når 'pladen' er afkølet, kan den skæres/brækkes til barer og gemmes. Vil du have nødder i baren, hakkes nødderne og kommes i havregrynsblandingen, for at trække med der. 


Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar