Får du dine grøntsager her i vinterkulden? Jeg synes altid, det er sværest at få nok grøntsager om vinteren. Det er lige som om salater ikke er helt lige så tiltrækkende, som om sommeren. Derfor er tærter og supper et hit for mig, hvor jeg kan proppe en masse grøntsager i. Det er også en super løsning til at komme af med de halvkedelige grøntsager i køleskabet, man måske ikke helt kan nå (eller har lyst til) at spise. Denne suppe er super velsmagende - især hvis man også lidt er til tomatsupper :) Jeg har brugt:
Aftensmad til én eller forret til to:
Et rødløg
2 fed hvidløg
5 tomater
2 gulerødder
1 stor rød snack peber
½ buillon terning (grøntsag eller hønse)
4 dl vand
Krydderier: salt, peber, paprika, chili (stødt), chiliflager, koriander og godt med basilikum.
Vand sættes til at koge (jeg bruger en elkeddel). Rødløg og hvidløg hakkes groft. I en passende gryde varmes olivenolie op i bunden, og løgene svitses. Imens hakkes grøntsagerne groft. Grøntsagerne kommes i gryden og røres rundt. Vandet skulle gerne være kogende nu og den ½ buillon terning kommes i vandet og opløses. Jeg brugte hønsebuillon. Vand med buillon kommes i gryden og krydderierne tilsættes. Det hele røres rundt og sættes til at koge, så længe du har tålmodighed til. Lad det simre for god smag! :) Jeg lod mit stå en lille halv time. Herefter blendes suppen til passende konsistens. Jeg har serveret den her med kikærtesnacks, som du finder en opskrift på her. Bon appetit! :)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar